Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 18.05.2024, 12:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Ремонт автомобіля [24]
Авто новинки [24]
Автосалони [24]
Авто тюнінг [25]
Автоспорт [25]
Гума

Мастило

Головна » 2014 » Січень » 14 » Ремонт та заміна каталізатора
16:39
Ремонт та заміна каталізатора
Значна частина несправностей вихлопної системи автомобіля відбувається з причини руйнування каталізатора. При цьому основним фактором що впливає на каталізатор є погана якість використовуваного палива. Особливо гостро проблема стоїть для вітчизняних автомобілістів, адже у нас навіть найдорожчий бензин, не завжди має заявлену якість, що, безсумнівно, позначається на імпортних автомобілях не кращим чином.
Так, наприклад, етилований бензин, як правило, згорає не до кінця. І в процесі роботи двигуна залишок палива потрапляє в вихлопної тракт, де при загорянні провокує спайку осередків вищезгаданого каталізатора. Як результат, процес вихлопу утруднюється, а разом з ним знижується потужність двигуна, інтенсивність розгону, збільшується кількість споживання палива і в цілому машина працює в нестабільному режимі.
Дані неполадки можуть бути присутніми в автомобілі, і його власник навіть не буде мати уявлення про їх наявність, оскільки датчик несправності в даному випадку часто вже не сигналізує. Зрештою відбувається вигоряння каталізатора, що вимагає його заміни. Зробити це можна в сервісному центрі, що не завжди по кишені, особливо якщо встановлювати оригінальні каталізатори. При цьому слід пам'ятати, що змінювати необхідно всі каталізатори, навіть якщо вигорів тільки один, оскільки заміна тільки одного вузла може привести до різниці опору газам в каталізаторах, що погано впливає на двигун.
Для того, щоб ремонт зробити більш економічним можна зробити заміну каталізаторів на пламегасителі з дифузорами. При цьому потрібно установка і датчиків кисню.
Якщо ви не готові до експериментів, можна замінити несправні каталізатори на неоригінальні, які широко представлені на ринку. Щоб підібрати дані запчастини необхідно звірити характеристики встановленого на авто двигуна і, перш за все, його об’єм.
Багато автомобілістів просто видаляють каталізатори, без установки нових, що призводить до виникнення різних сторонніх шумів і може спровокувати перегорання інших елементів глушника.
Інформація надана за матеріалами сайту www.madi-auto.ru
Фото з сайту www.glushakov.net  


Категорія: Ремонт автомобіля | Переглядів: 399 | Додав: dangerlive123 | Теги: ремонт та заміна каталізатора, ремонт автомобіля, ато новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
www.pit100p.at.ua © 2024
Конструктор сайтів - uCoz