Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 18.05.2024, 12:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Ремонт автомобіля [24]
Авто новинки [24]
Автосалони [24]
Авто тюнінг [25]
Автоспорт [25]
Гума

Мастило

Головна » 2014 » Квітень » 12 » Про що можуть розповісти свічки запалювання
20:17
Про що можуть розповісти свічки запалювання

Для того щоб встановити неполадки в роботі двигуна, часом досить поглянути на свічку запалювання. До слова, перевірку останніх рекомендується здійснювати після тривалої роботи мотора. Для установки точного діагнозу вашого авто, бажано встановити нові свічки і проїхати не менше трьох сотень кілометрів. Після чого по виду свічки можна буде судити про стан і поведінку мотора.
Нормальний стан свічки рівносильно нормальний, якщо не сказати відмінній роботі мотора. Ознаками, якої стануть відсутність нагару і слідів масла, а також коричневий колір центрального електрода. А от якщо на останньому буде присутній чорний нагар, значить, існує проблема підвищеної витрати палива. Білястий же колір електрода вказує на те, що повітряно-паливна суміш досить збіднена, що в свою чергу може привести до перегорання свічки, камери і клапанів випуску.
Низька якість застосовуваного палива може і неодмінно проявиться на роботі двигуна в цілому, і на стані свічки запалювання зокрема. Ознаками наявності металевих присадок стане металевий наліт цегляного кольору на центральному електроді, що з часом призведе до відмови свічки. З зовні ж відкладення на електроді свічки є наслідком зносу маслоз'ємних кілець.
У разі витрати масла більше допустимого, що нерідко відбувається з причини несправності масло-відбивних ковпачків, має місце не спрацьовування одного або декількох циліндрів двигуна в момент і якийсь час після запуску. Виявити цю неполадку можна по присутності масляного нагару на різьбі свічки, а також по біло-синьому вихлопу. А от якщо циліндри двигуна не спрацьовують постійно, а також очевидно знижена потужність, та й витрата палива завищена, це свідчить про поломку клапана або перегородки поршневих кілець. При цьому на електроді свічки запалювання будуть присутні суміш масла і палива. Рішенням цієї проблеми стане обов'язковий ремонт.
Своєчасно не замінена свічка або ж бракована може в процесі роботи зруйнується повністю. Також це нерідко відбувається при тривалій роботі мотора, а також при використанні низько - октанового палива. Подібна несправність для власника може коштувати досить дорого, оскільки частини зруйнованої свічки можуть потрапити в клапан випуску.
Головна порада для автовласників, яку можна дати для всіх перерахованих вище випадків це своєчасна перевірка , догляд і якщо потрібна заміна свічок. Нагадаємо, що для автомобілів BMW термін служби свічок складає 30 000км, однак перевірку слід виконувати не рідше ніж кожні 10000км.
Інформація надана за матеріалами сайту
www.madi-auto.ru
Фото з сайту www.drive2.ru



Категорія: Ремонт автомобіля | Переглядів: 483 | Додав: dangerlive123 | Теги: авто новини, свічки запалювання, ремонт автомобіля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
www.pit100p.at.ua © 2024
Конструктор сайтів - uCoz