Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 18.05.2024, 16:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Ремонт автомобіля [24]
Авто новинки [24]
Автосалони [24]
Авто тюнінг [25]
Автоспорт [25]
Гума

Мастило

Головна » 2014 » Серпень » 5 » Нова Лада Гранта (Lada Granta)
13:10
Нова Лада Гранта (Lada Granta)

Офіційна презентація нового бюджетного седана Лада Гранта (ВАЗ 2190) відбулася 11 травня 2011 року в рамках з'їзду Союзу машинобудівників. На захід був запрошений Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, якому випала честь першому протестувати даний автомобіль на ходу. На жаль, без казусів не обійшлося. Не знаючи про те, що на Гранта встановлена електронна педаль акселератора, так званий "е-газ", Путін зміг завести машину лише з п'ятої спроби. Але провини машини в цьому немає ніякої.
А ось, що при спробі відкрити багажник його замок зіклініло - це вже тривожний дзвіночок. Адже це сталося з машиною, яку готували для показу премії, що ж тоді буде з масово-випускаються автомобілями? Схоже, "дитячих хвороб" новинці не уникнути ... Для Путіна підготували найпростішу версію Лади Гранта в комплектації "Стандарт" - саме такі машини першими почнуть сходити з конвеєра в жовтні нинішнього року. АвтоВАЗ обіцяє, що коштуватиме така Гранта буде 229000 рублів. Ось тільки в умовах зростаючої інфляції і цін на метал, є побоювання, що дана вартість недовго протримається на зазначеній позначці.
Всього для новинки передбачено три комплектації. Топова версія "Люкс" коштуватиме 310 000 - 320 000 рублів, але точні ціни поки не оголошені. Проміжна версія "Норма" обійдеться покупцям в 256 000, а "Норма" на литих дисках оцінюється в 260 000 рублів - вельми вигідну пропозицію. Пізніше повинна з'явитися Гранта в комплектації "Люкс +" (саме ця машина сріблястого кольору зображена на фотографіях), яка буде відрізнятися не тільки наявністю всіляких опцій, але і самим потужним двигуном від Renault і автоматичною коробкою передач японської фірми Jatco. Коли з'явиться Гранта "Люкс +" і скільки вона коштуватиме, поки залишається під питанням.
Нагадаємо, що Лада Гранта створена на базі седана Калини, який вже знятий з виробництва, щоб не створювати внутренную конкуренцію. АвтоВАЗ позиціонує новинку як заміну застарілої "класиці" ВАЗ 2105 і 2107, а також сімейства Samara, який через пару років також знімуть з конвеєра. На відміну від Калини, нова Lada Granta отримала інше оформлення передньої і задньої частини кузова, а також збільшений багажник, обсяг якого зріс до 500 літрів. Як зазначив Володимир Володимирович, "два мішки картоплі влізе без проблем".
Про дизайн новинки довго говорити сенсу немає, більшості він не припав до смаку. Особливо убого виглядає машина в базовій версії "Стандарт" з непофарбованими бамперами і на 13-дюймових "штампуваннях". Але це все-таки бюджетний автомобіль за невеликі гроші, тому краса для нього далеко не на першому місці. В якості силового агрегату для Гранти пропонуватиметься 1,6-літровий восьмиклапанний мотор, потужність якого, залежно від комплектації, становить 82 к.с. (Стандарт) і 87 к.с. (Норма). Коробка передач - пятіступенчтая механіка, привід - на передні колеса.
Багато хто задається питанням, за рахунок чого зменшено вартість Лади Гранта, адже за ту ж Калину-седан просять на кілька десятків тисяч рублів більше. АвтоВАЗ відповідає, що ціна Гранти знижена за рахунок скорочення числа використовуваних в конструкції автомобіля деталей. Наприклад, бампер Калини складається з дев'яти частин, а бампер Гранти - з трьох. Передня панель Калини містить 52 деталі, а у новинки їх 32 і т.д. А скорочення числа деталей в задніх ліхтарях зробило їх більш дешевими у разі заміни та й міняти лампочки в них буде помітно швидше і простіше.
Купити Ладу Гранта можна з грудня цього року, правда, перші машини відправляться тим, хто оформив передзамовлення через Інтернет. Частина седанів виявиться у вільному продажу, але масово вони з'являться у дилерів лише навесні 2012 року. Версіюя "Люкс" очікується в другій половині наступного року. Поки найбільш оптимальним варіантом бачиться комплектація "Норма", а на машині у версії "Стандарт", як зазначив Володимир Путін, "добре на дачу їздити". За 229 000 рублів машина абсолютно "гола", в ній немає навіть попільнички і прикурювача (правда, АвтоВАЗ дооснастив її водійських подушкою безпеки).
Нагадаємо, що широкій публіці новинку представили в кінці серпня в Москві на Інтеравто 2011, куди АвтоВАЗ привіз чотири Гранти: дві в комплектації "Стандарт" і по одній у версіях "Норма" і "Люкс". Перший час автомобіль буде випускатися в кузові седан, але з 2013 року АвтоВАЗ обіцяє поставити на конвеєр Гранту в кузові п'ятидверний хетчбек. Крім того, буде у автомобіля і спортивна версія Lada Granta Sport з потужнішим мотором і аеродинамічним обвісом.
Оновлена Лада Гранта 2015
На закритому заході для дилерів відбулася презентація оновленого седана Лада Гранта 2015, прем'єра якого для широкої публіки намічена на Московскомй автосалон 2014. Як і очікувалося, автомобіль отримав злегка підретушовану зовнішність, виконану в стилі пятидверной Гранти ліфтбек. Четирехдверка відрядили новий передній бампер з іншими секціями протитуманок і інші дзеркала заднього виду. Крім того, в списку оснащення моделі з'являться круїз-контроль, а також новий бортовий комп'ютер. А ось технічно, швидше за все, автомобіль залишиться без змін. Виробництво рестайлінгової версії седана Lada Granta 2015 має розпочатися у вересні, а про дату початку продажу і цінах інформацію оголосять пізніше.



Категорія: Авто новинки | Переглядів: 336 | Додав: dangerlive123 | Теги: авто новини, Lada Granta, авто новинки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
www.pit100p.at.ua © 2024
Конструктор сайтів - uCoz