Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 18.05.2024, 13:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Ремонт автомобіля [24]
Авто новинки [24]
Автосалони [24]
Авто тюнінг [25]
Автоспорт [25]
Гума

Мастило

Головна » 2013 » Грудень » 19 » Ксенонове світло - що це таке і навіщо це потрібно
14:19
Ксенонове світло - що це таке і навіщо це потрібно
Більшість аварій на дорогах, що сталися в темний час доби, можна було б уникнути при належному рівні освітлення. Це однаковою мірою стосується і освітлення самих доріг, і фар автомобіля. Низькоякісні, малопотужні або навпаки дуже яскраві, що б'ють по очах зустрічного автомобіліста або пішохода, фари можуть стати набагато більшою небезпекою ніж ожеледь або несправність гальмівної системи.
Дана проблема стосується всіх видів транспорту.
Сучасні технології автомобілебудування пропонують оснащувати фари автомобіля ксеноновими (металогалогеновими) лампами, представляючи їх найбільш економічними і прогресивними.
Конструктивно ксенонова лампа являє собою газорозрядну колбу і два електроди, між якими виникає електрична дуга. Незважаючи на те що всередині газорозрядної труби, крім ксенону присутні і інші інертні гази, вона отримала найменування ксенонова.
У відповідності зі спектром світло лампи Ксенону найбільш близький до денного, і не викликає різкого роздратування очей, як це відбувається з лампами розжарювання. Застосування даного виду ламп для фар дозволяє заощадити витрати електроенергії, дозволяючи тим самим продовжити цикл роботи акумулятора, а також значною мірою покращуючи якість підсвічування дороги в темний час доби. Потужність більшості стандартних ксенонових ламп становить порядку 12 В/35 Вт.
На сьогоднішній день на ринку автозапчастин можна знайти ксенонові лампи і фари на їх основі вітчизняних і зарубіжних (PHILIPS, OSRAM, DENSO) виробників. Найбільш поширені типи ламп D2S, D2R, D1S, D1R, D3S, D3R, D4S, D4R. Пристосування для переоснащення автомобіля для даних видів ксенонових ламп придбати досить просто. При цьому витрачені на заміну оптики кошти окупляться з лишком.
Для розпалювання електричної дуги ксенонової лампи, що не рідко застосовують спеціальну апаратуру, яка дозволяє регулювати подачу електроенергії, що забезпечує виключити ймовірність перевантаження.
Не варто плутати ксенонове світло з галогеновими лампами, з блакитним відтінком світла, які нерідко представляють як більш дешевий аналог ксенонового світла. Дійсно ціна - набагато нижче, але ніяких достоїнств на практиці ви не отримуєте: все та ж боязнь сильних вібрацій, високе споживання енергії і мала потужність світлового потоку.
Інформація надана за матеріалами сайту www.madi-auto.ru
Фото з сайту www.yaltalife.org  


Категорія: Ремонт автомобіля | Переглядів: 420 | Додав: dangerlive123 | Теги: авто новини, ксенонове світло, ремонт автомобіля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
www.pit100p.at.ua © 2024
Конструктор сайтів - uCoz