Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 18.05.2024, 19:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Ремонт автомобіля [24]
Авто новинки [24]
Автосалони [24]
Авто тюнінг [25]
Автоспорт [25]
Гума

Мастило

Головна » 2014 » Липень » 11 » «Холодний пуск» BMW або як завести машину взимку?
22:02
«Холодний пуск» BMW або як завести машину взимку?

Наближається холодна пора часу, коли практично всі автомобілі без винятку зажадають від своїх власників особливої уваги і турботи. А значить і власникам BMW доведеться трохи задуматися. До слова, однією заміною літньої гуми на зимову, тут не обійтися, як можуть подумати початківці автолюбителі. Чималу увагу потрібно приділити і серцю машини.
Особливості і причини складнощів зимового запуску
Досвідчені водії знають, що на відміну від машин, оснащених карбюратором, автомобілі з «уприскуванням» палива заводяться в зимову пору дещо складніше і обумовлено це наступними моментами.
Для перших паливо, перш ніж досягти свого фінального пункту призначення в циліндрах, проходить шлях через впускний колектор, де частина суміші залишається на стінках у вигляді конденсату. Для того щоб позбутися цього недоліку колектор прогрівають, відбувається розрідження газу, залишаючи в колекторі лише пари бензину, які і виконують функцію палива при ранковому запуску.
Двигуни з «уприскуванням» палива, в свою чергу передбачають нагнітання палива прямо на клапан випуску і подачу в циліндр. Для зимової пори часу автоматика двигуна BMW в цьому випадку неодмінно здійснить «холодний запуск», який передбачає подачу більшої кількості палива для реалізації запуску. Однак при цьому, в сам момент запуску, в паливній рейці рівень тиску в практично 100%-х випадків буде ще недостатнім, і поки відбудеться необхідну нагнітання, програма «холодного пуску» вже завершиться. Невелика тривалість останньої виправдана, по-перше, боязню залити свічки, по-друге, нормами екології, які для європейських виробників досить суворі.
Підсумком є повторний запуск доти поки він не буде успішним. До слова чим молодше ваш баварець, тим більше у нього шансів завестися, нехай не з першої, так з другої спроби. Для BMW зі слабкою акумуляторною батареєю подібний запуск і зовсім не прийнятний.
Рішення проблеми зимового запуску
Для того щоб вирішити проблему запуску, можна поступити наступним чином. При включенні запалення автомобіля, включення стартера має здійснюватися всього на пів секунди, що призведе в рух паливний насос на невелику кількість часу, і забезпечить необхідний рівень тиску в паливній рейці. При повторному включенні, як і годиться включиться програма «холодного запуску», проте необхідний рівень тиску в цей раз вже дозволить завести двигун без додаткових проблем.



Категорія: Ремонт автомобіля | Переглядів: 408 | Додав: dangerlive123 | Теги: як завести машину взимку, ремонт автомобіля, авто новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
www.pit100p.at.ua © 2024
Конструктор сайтів - uCoz