Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 18.05.2024, 13:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Ремонт автомобіля [24]
Авто новинки [24]
Автосалони [24]
Авто тюнінг [25]
Автоспорт [25]
Гума

Мастило

Головна » 2013 » Грудень » 13 » Догляд за акумулятором
17:16
Догляд за акумулятором
Акумулятор автомобіля є досить важливим елементом, обійтися без якого просто не можливо. З іншого боку він буває примхливим в роботі і чутливим до перепадів температури, і звичайно ж, до нехтування. Насамперед, для того щоб продовжити життя акумулятора, його необхідно утримувати в чистоті. Для цього рекомендується регулярно очищати поверхню від скупчування пилу і забруднень розчином нашатирного спирту (10%). Також для цього підходить розчин кальцинованої соди.
Дуже важливо не допускати забруднень і засмічення вентиляційних каналів і отворів в корпусі акумулятора. Принцип роботи пристрою передбачає виділення газів в ході процесу зарядки, і якщо вентиляційні отвори будуть забиті, всередині корпусу батареї може виникнути підвищений тиск.
Важливо! Не можна виконувати зарядку акумулятора в приміщенні, де є відкритий вогонь.
Як відомо температура навколишнього середовища може також впливати на коректність роботи акумулятора. Так, наприклад, в літній час перевірку чистоти і рівня електролітів, необхідно проводити раз на тиждень. При зниженні рівня електролітів, долив  здійснюється тільки з використанням дистильованої води.
У тому випадку, коли акумулятор в зимовий не на часі не використовується, його знімають і повністю заряджають, зберігають при температурі нижче нуля, але до -30 градусів за Цельсієм. При цьому місце зберігання повинно бути сухим і чистим. Якщо ви не використовуєте акумулятор тривалий час, кожні три місяці його все одно необхідно заряджати.
Як визначити стан акумулятора
Для оцінки стану акумулятора проводять ряд вимірювань за допомогою навантажувальної вилки, в ході яких визначають питому вагу і напругу приладу. Останнє не повинно змінюватися при утриманні вилки на полюсах акумулятора протягом п'яти секунд.
При вимірюванні щільності електроліту акумулятора, необхідно пам'ятати, що збільшення температури знижує щільність, а зниження збільшує. При цьому не варто проводити вимірювання відразу після додавання води або спрацьовування стартера. Допустиме відхилення щільності електроліту становить 0,01 од.
Інформація надана за матеріалами сайту www.allcarz.ru
Фото з сайту drivezona.com  


Категорія: Ремонт автомобіля | Переглядів: 462 | Додав: dangerlive123 | Теги: Авто, авто новини, догляд за акумулятором, ремонт авто | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
www.pit100p.at.ua © 2024
Конструктор сайтів - uCoz