Головна

Реєстрація

Вхід
Субота, 18.05.2024, 21:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Ремонт автомобіля [24]
Авто новинки [24]
Автосалони [24]
Авто тюнінг [25]
Автоспорт [25]
Гума

Мастило

Головна » 2014 » Березень » 18 » Акустика для автомобіля
16:42
Акустика для автомобіля
У улюбленому автомобілі деколи проводиш більше часу, ніж удома, особливо якщо вид діяльності нерозривно пов'язаний з дорогою, або весь вільний час приділяєш подорожам. При цьому так хочеться, щоб салон був чистим і затишним, повітря свіжим, а з динаміків лунала приємна музика, звуки якої вражали і радували.
Установка акустичних систем для автомобіля не менш приємна подія, ніж для будь-що інше. Саме тому ми вирішили приділити, трохи уваги нюансам встановлення і налаштування сабвуфера, від якого і залежить якість звучання. Вибір апаратури, як правило, залежить від особливостей вашої моделі автомобіля і салону. Так, наприклад, якщо потужність динаміків недостатня, салон автомобіля досить великий, а сам автомобіль, далеко не новий і кілька галасливий, позитивного результату можна не чекати, оскільки на максимумі, замість музики ви отримаєте тріск, а на середній гучності під час руху нічого не почуєте.
Безпосередньо настройка сабвуфера спрямована на отримання рівного звучання. Справа в тому, що звук не тільки поширюється по салону автомобіля, але і також відбивається від його стін. При неправильному налаштуванні звук може бути не повним, тільки низькі або тільки високі частоти, що не тільки дратує, але і травмує слух.
Економія на акустичній системі, хоч і може здатися нешкідливою, але не завжди є вигідною. Якщо ви купуєте звукове обладнання відомих марок, гарне звучання вам практично забезпечено.
Часті проблеми зі звуком:
«Провали» чи розбіжність верхніх і нижніх лімітів звуку для сабвуфера і безпосередньо динаміків (в якісній системі працюють без додаткових налаштувань)
Рівень вихідної потужності сабвуфера (при правильному налаштуванні повинна бути не менше половинній потужності динаміків)
У разі якщо потужність колонок низька сабвуфер буде працювати на мінімальному рівні, що попросту нераціонально. Для того щоб відрегулювати потужність необхідно враховувати початкові характеристики динаміків і сабвуфера, оскільки більш ніж закладено в апаратуру як не крути не отримаєш.
Для налаштування оптимальної взаємодії колонок і сабвуфера в автомобілях допустимо застосування регулювання фазового зсуву, в ступінчастому або плавному режимах. Якщо ви не маєте практики налаштування акустичних систем, краще здійснювати її в присутності спеціаліста.
Інформація надана за матеріалами сайту www.madi-auto.ru
Фото з сайту www.zrt.ru  


Категорія: Ремонт автомобіля | Переглядів: 380 | Додав: dangerlive123 | Теги: новини авто, ремонт автомобіля, акустика для автомобіля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
www.pit100p.at.ua © 2024
Конструктор сайтів - uCoz